18-19

aout
augustus

2018

logo wolvendaelnacht

Une nuit au

Wolvendael

Nacht

magische sfeer onder de bomen

Programma

bibtent

Bibtent

...

In de bibliotheek Nomade van de Ukkelse bibliothecarissen kunt u boeken, magazines en strips lenen om in het park of in uw tent te lezen.

Mystere gaston bertrand

Het mysterie Gaston Bertrand

Spel

Er werd een schilderij gestolen uit het Wolvendaelkasteel. Kan jij de raadsels oplossen en het schilderij terugvinden zodat er geen onschuldige aangeklaagd wordt? Een spel om het park met het gezin te ontdekken.

observatoire et aeronomie

Koninklijk Instituut voor Ruimte aeronomie

Experimenten

De Belgische Koninklijke Sterrenwacht en het Belgisch Koninklijk Instituut voor Aeronomie zullen u allerlei mysteries verklaren: hoe ontstaan regenbogen? Waarom is de lucht blauw? Wat is het noorderlicht? En wanneer de nacht valt, kunt u met telescopen naar de sterren kijken.

atelier cerf-volants

Workshop Vliegers

Workshop

Tijdens deze workshop krijgt u een vlieger die u kunt personaliseren en in het park kunt oplaten. Een team van experts zullen u alle geheimen van het vliegeren aanleren zodat uw vlieger snel de lucht in kan.

atelier carte postale

Creatie van bladwijzers en postkaarten

Workshop

Een Nacht in het Wolvendael is vakantie en daar horen postkaarten bij voor familie en vrienden. U kan hier zelf postkaarten maken en wij zullen ze versturen. U kan ook uw eigen bladwijzer maken om steeds snel verder te kunnen lezen.

jeux

Sport en oude spelen

Spel

Frisbee of badminton in het park spelen? Of met grote oude spelen in hout? Alles is mogelijk in het park.

heure du conte

Tweetalig voorleesuurtje

Verhalen

De bibliothecarissen lezen verhalen voor (afwisselend 1 in het Nederlands en 1 in het Frans) onder de bomen in het park.

caravane

De dichter's caravan

Poëzie

Een oude caravan, een dichter… Ga met max. 4 de caravan in en luister naar de bijzondere gedichten van Frank. De werkelijkheid krijgt plots een grappige maar vreemde twist.

chizuko

Chizuko

Schaduwtheater

Chizuko is een klein meisje dat de achtervolging inzet zodra ze een libel, vlinder of vis ziet. Onder het toeziende oog van haar moeder en met haar zin voor avontuur baant Chizuko zich een weg die haar erg zal verrassen. Poëzie en humor voor een klein meisje op zoek naar vrijheid in een Japans decor.

jonglerie de feu

Itinérance

Vuur circus

Verkopers van dromen komen langs met al hun hebben en houden en zullen u verbazen.

jonglerie lumineuse

Let there be light

Licht jonglerie

Een voorstelling vol humor en magie van jongleurs met lichtgevende objecten.

uit den boom

Uit den boom

Doekacrobatie

Vanuit en met den boom brengt een personage een originele mengeling van verticale dans, acrobatie en spel, live begeleid met contrabas. ‘Uit den Boom’ is een luchtige en poëtische voorstelling voor alle leeftijden.

hang pan

Wonderl'hang

Muziek

Wonderl’Hang : handpan, hang, didgeridoo, guimbarde, cajon. Met Jess Lefebvre & Gerard Spencer

les rideaux de ma grand-mère

Les Rideaux de ma grand-mère

Muziek

"Les rideaux de ma grand mère" is een jazz band, die de traditie van de trekkende bevolkingen interpreteert. Met de guitaar van Antoine Marcel, Benjamin Ramos, de viool en de stem van Emilie de Halleux.

Dianka Songo

Dianka Songo

Muziek

Dianka Songo is een zangeres, danseres en actrice uit Nederland met Ivoriaanse roots.

Arona

Opening Jam in Brussels
Arona

Muziek

Soul specialiste, Arona volgt zijn humeur en zijn inspiraties. Met zijn specifiek stem, de Dandy uit Dakar wil zingt met liefde en enthousiasme.