Programma 2023

Download hier het programma en het plan van de Wolvendaelnacht...

Estelle et Victor au camping

Estelle en Victor

Theatrale animatie

Vanaf 14u / Zone Camping

Leer de campinguitbaters, Estelle en Victor, kennen! Ben je jouw zonnecrème vergeten, zoek je een boeiende bezigheid, heb je ruzie met de buren of wil je een babbeltje slaan, … Zij zorgen dat alles in orde komt tijdens jouw verblijf!
Door Productions en Zonen

échecs avec het Huys

GC Het Huys

Schaken in de natuur

15u-18u30 / Zone Klipveld

Enkele tafels, stoelen, en schaakborden. Wie komt spelen? Brussels Chess Club laat je genieten van een goed potje schaak.

bulle du CCU

Dwalende stemmen

Poëtische geluidscapsules

15u-20u / Zone Centrale

Beleef in augustus een gloednieuw avontuur in Ukkel! Bewoners worden uitgenodigd om woorden en beelden van de straat vast te leggen: tags, borden, liefdesbriefjes, rebelse stickers... In verschillende talen en alfabetten. Geluidsherinneringen leggen de unieke banden tussen stedelijk en individueel erfgoed.
Een initiatief van het Cultureel Centrum van Ukkel en Medeber Teatro, als onderdeel van het multidisciplinaire URBE - URBanisme Émotionnel project, onthult deze rijke verkenning.

projets stéréotypes du ccu

Stereotype - Een kennismaking met levende boeken

Geluidfragmenten van getuigenissen van burgers

15u-20u / Zone Centrale

Stereotype, het is geluid dat danst en verhalen die schitteren! Buren met ongelooflijke levens nemen de microfoon in vertrouwen en onthullen hun avonturen. Een reis door menselijke boeken, waar elke kaft een buitengewoon avontuur verbergt. Audiofragmenten die de uitdagingen van de bewoners onthullen, verenigd als de helden van een "levende bibliotheek".
Een leuk project van Concertation des Centres Culturels VZW.

bibliothèque

Bibtent

Een bib, maar dan in een tent!

16u–22u / Zone Centrale

Zin om in het park weg te dromen met een goed boek? Of misschien iets uit de bibliotheek mee te nemen voor in je tent? Dan hebben we goed nieuws, want alle bibliotheken van Ukkel bevinden zich vandaag op één plek!
Met Bibliotheek Ukkel, Le Centre, Le Phare en Homborch.

ludothèque

Spelletjestent

Een tent om te spelen

16u-22u / Zone Centrale

Een gezelschapsspel, dat is echt voor de hele familie! Kom meedoen met de nieuwste spelen voor groot en klein.

Atelier masques

Maskeratelier

creatieve workshop

16u-19u / Zone Centrale

Kom je eigen masker maken
door de Ukkelse bibliotheken

Robotica uitdagingen

Atelier

16u-20u / Zone Centrale

Stap in de toekomst met nooby.tech's boeiende robotworkshop! Ontdek de betoverende wereld van technologie terwijl je je eigen robot creëert. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je tandwielen, draden en circuits samenbrengt. Geen ervaring nodig – onze deskundige begeleiders staan klaar om je te inspireren. Word lid van de revolutie en bouw je eigen metgezel op weg naar innovatie!

curieuze constructie

Curieuze constructie

Creatieve workshop

16u-19u / Zone Centrale

" Deze creatieve constructie laat je verbeelding tot leven komen. Transformeer mee bekende elementen in buitengewone creaties. Met ritme en vindingrijkheid verbaast de constructie uiteindelijk jong en oud. Kom en ontdek deze unieke ervaring die de zwaartekracht tart en de grenzen van de werkelijkheid verlegt.

IASB - BIRA

A little science

Wetenschapsdemonstraties

16h-20h / Zone Centrale

Maak je eigen ruimteweer en neem het mee naar huis. Zie zelf hoe het broeikaseffect werkt en ontdek hoeveel je zou wegen op Mars. En wist je dat we voor het meten van luchtvervuiling gebruik maken van een fiets? Ontmoet de wetenschappers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA) die met plezier al je vragen zullen beantwoorden.

Ephemere kunst

Workshop creatieve expressie

16u-19u / Zone Centrale

Magisch plukken in het park! Ik heb natuurlijke schatten verzameld: hout, bladeren, stenen, esdoorn- en kastanjekatjes. Samen gaan we een schilderij maken van planten en mineralen! Op aarde, stronk of gras, laat je fantasie de vrije loop. Ontspanning, natuur en creativiteit - ga mee op avontuur!

théâtre odyssee

Odysseus

Theatraal spektakel

16u & 19u30 / Zone Guinguette

Een mythische reis in vermomming. Een vader en dochter wedden en kijken met belangstelling naar de heldendaden van een slimme man die erin slaagde een hele natie te veroveren en die, uitgeput van de oorlog, besluit naar huis terug te keren. Ze besluiten een spel te spelen: elke keer als ze met de dobbelstenen gooien, dagen ze hem uit. Heksen, zeemeerminnen en cyclopen zijn slechts enkele van de uitdagingen die hij het hoofd moet bieden. In dit grafische epos zetten vader en dochter het leven van de man en hun relatie op het spel. Zal hij thuiskomen?

les ailes au ventre

Les ailes au ventre

Verhalende stadswandeling

16u30 / Zone Centrale

Dit verhaal is het resultaat van een episch avontuur: het verzamelen van de woorden en ervaringen van de inwoners van Ukkel. Tussen januari en juni 2023 ontmoette Nerina Cocchi, de tovenares van het woord, de plaatselijke bevolking op weg uit school, in bibliotheken en in het Cultureel Centrum. Heb je haar gezien in deze hoekjes en gaatjes? Uit deze momenten komen teksten en verhalen voort, niet om de wereld te schilderen zoals hij is, maar om te dromen van de wereld die hij zou kunnen worden. Op trottoirs en winkelruiten neemt het schrijven een vlucht in openbare improvisatie!

leBongo el vagabundo

Bongo el Vagabundo

Cirkus

17u & 18u30 / Zone Klipveld

Bongo richt zich tot de hele familie en geeft jou en oud een geweldige tijd. Een moment vol gelach en ongelooflijke gebeurtenissen. Hij zoekt evenwicht tussen een touw, pirouettes en hier en daar een valpartij.

alafia

Alafia

Oost-Afrikaanse muziek

16u45 / Zone Guinguette

'Alafia', een betoverende fusie van West-Afrikaanse dans, zang en percussie. Een betoverend podium. Dompel jezelf onder in deze fascinerende reis waar voorouderlijke ritmes weerklinken en een rijke en levendige cultuur wordt gevierd. Alafia is een zintuiglijk en cultureel avontuur dat je meeneemt naar het hart van Afrika.

voyage sonore

Fujinn

Een ritmische reis

17u-20u / Zone Centrale

We noemen Fujinn ook wel een ‘Open Orchestra’ omdat iedereen mee kan musiceren. Dit Imaginarium bestaat uit negen grote klanksculpturen met een erg divers bereik, gaande van percussie tot snaar- en luchtinstrumenten … De monumentale, complementaire instrumenten creëren een indrukwekkende auditieve en visuele ervaring.

un peu de poésie

Slow Move

Muzikale en bewegingsimprovisaties

17h & 18h & 19h30 / Zone Centrale

Ontdek "Slow Move"! Dans die zorgt voor ontmoetingen door beweging. Jongeren uit Ukkel en de choreografen van Wooshing Machine komen samen voor creatieve improvisaties zonder oordeel, alleen plezier en empathie. Op de muziek van de artiesten worden unieke verhalen geweven. Slow Move: het resultaat van een stage in het Cultureel Centrum in augustus in samenwerking met het Rode Kruis en Wooshing Machine!

cirque 99 cm

99 cm

Spektakel in de lucht

17u30 & 20u / Zone Klipveld

Stap mee in het leven, de dromen en nachtmerries van de artiest Iara Gueller. Een bijzondere kijk op een leven dat 99 cm veranderde tussen het eerste contact met de buitenwereld en vandaag. Hier, nu, is ze klaar, of bijna klaar, om haar wanen, verlangens en fantasieën te delen. Maar tussen verwachtingen en realiteit zijn er soms tegenstellingen en verrassingen. Zaken die iets anders lopen dan initieel verwacht …

Afrokata

Brasiliaanse Percussie

18u / Zone Camping & 20u / Zone Centrale

AFROKATA mengt Braziliaanse percussie en Afrikaanse instrumenten tot een unieke mix. Door samen te spelen creëren de leden een waar muzikaal vuurwerk, delen ze hun passie met het publiek en nodigen ze uit tot actie in plaats van passieve observatie.

Grote spelen

Oude spelen

18u30-21u / Zone Klipveld

De straathoekwerkers verwelkomen je met enkele reuzenspellen die ogen doen glinsteren en harten doen fladderen. Deze ambachtslieden van het spelenderwijs leren halen alles uit de kast om de verbeelding van de jongeren te prikkelen en hen uit te nodigen om zich onder te dompelen in een universum waar de grootte van de spelletjes even groot is als de omvang van het gelach.

une petite partie de loup-garou?

Weerwolven

Een spel vol sfeer

21u-23u / Zone Klipveld

Beleef een spannend moment met de straathoekwerkers van de preventiedienst en neem deel aan de activiteit ‘Weerwolven’. Een spel waarbij elke speler ofwel een dorpeling ofwel een wolf is: De wolven hebben honger en eten alle dorpelingen op maar willen niet opgemerkt worden. De dorpelingen ontmaskeren en elimineren de wolven en redden zo de gemeente Ukkel van het kwaad.

Beat, tricks & fun

Cirkus

19u & 20u30 / Zone Centrale

"Beat, tricks and fun" is een jongleerduo met live geluid. Dit unieke visuele spektakel verenigt virtuositeit en muzikaliteit door middel van een reeks elementen: diabolo's, beatbox, stuiterballen, loopstation, devilstick, bodypercussie en interactieve zang. Deze explosieve, buitenaardse voorstelling trekt het publiek mee in een ervaring waarin jongleren, muzikale compositie, ritme en zang samensmelten.
Cie Compagnie Airblow

Contes

Verhalen voor het slapengaan

Verhalen

20u30 – 22u30 / Zone Centrale

Een magisch moment tussen de bomen in het park verlicht met lantaarns, met verhalen uit de hele wereld voor jong en oud.
Een samenwerking tussen de CCU en de dienst Cultuur van de gemeente Ukkel. Met Emmanuel De Loeul, Catherine Pierloz en Sarah Bourgeois.

fanfare

Les Taupes qui boivent du lait

Fanfare

21u – 22u30 / Zone Centrale

Les Taupes qui boivent du lait is een feestelijke fanfare van klezmer en Oost-Europese muziek. Een straatband met een aanstekelijke levenslust, een bont gezelschap dat zonder terughoudendheid blaast en slaat. Onbevangen passen Les Taupes zich aan elke situatie aan om hun explosieve set af te leveren. Vol beweging, vaak grappig maar altijd dansbaar.

jonglerie de feu

Deux Gars une Flamme

Vuurspektakel

21u & 22u30 / Zone Guinguette

Fan van gewaagd jongleren? Deze show is voor jou! Wil je een leuke tijd beleven? Deze show is speciaal voor jou! Wil je je verbazen over de vaardige acrobatiek? Deze show is zeker voor jou! Wie je ook bent, als je een stem hebt om te schreeuwen, handen om te klappen of ogen om te bewonderen, dan is deze show zeker voor jou!

Evening Jam / Seven Dean

Open podium

22u30 – 23u30 / Zone Centrale

Sluit je zomeravond af met een betoverende open jam sessie in het park. Breng je instrument mee en voeg je bij de muzikale magie. Of je nu een doorgewinterde muzikant bent of gewoon wilt genieten van de sfeer, iedereen is welkom om deel te nemen.
Samen met de artiesten van Seven Dean creëren we een onvergetelijke symfonie van gemeenschap en creativiteit.

Les Insomniaks

Gipsy Jazz Band

17u45 – 19u30 / Zone Guinguette

Dit akoestische trio is een waar genot voor liefhebbers van melodieuze muziek en betoverende sfeer. Ze versmelten vakkundig zigeunerjazz en choromuziek, waardoor ze een uniek geluid creëren dat luisteraars vanaf de eerste noten boeit.
Hun beheersing van traditionele instrumenten zoals de akoestische gitaar en klarinet voert het publiek terug naar een vervlogen tijdperk, toen de muziek zowel levendig als nostalgisch was. Hun betoverende melodieën en virtuoze improvisaties nemen luisteraars mee op een emotionele muzikale reis.