Programma

pain

Le four à bois, la caravane passe

Workshop broodbakken

Show om 16u - workshops vanaf 16u30

Een initiatie brood bakken voor iedereen met een houtoven en een grote tafel om de bakgeheimen met elkaar te delen! Na een inleiding kan het publiek zelf aan de slag om brood voor het ontbijt de dag erop te maken. Inschrijven ter plaatse

moving colors

Moving Colors

Muziek en verf

Vanaf 16u

Muziek, beweging en kleur in een leuke workshop voor alle generaties! 20 minuten om te dansen, te springen, kleuren op een blad aan te brengen op het ritme van wereldmuziek en muziek uit alle tijdperken.

observatoire et aeronomie

Belgisch Instituut voor Ruimte aeronomie

Experimenten

Vanaf 16u30

Wat zijn zonnevlekken? - Hoe ontstaat een regenboog? En waarom is de hemel blauw? Waaruit bestaat de lucht die we inademen? Zoveel vragen waarop je eindelijk en antwoord op zal krijgen dankzij de experimenten van het koninklijk Instituut voor ruimte aeronomie. Met behulp van een speciale globe, krijg je ook een demonstratie van wervels, turbulentie en golven in de atmosfeer. En wie weet misschien kan je ook naar de sterrenkijken wanneer het donker wordt

frisbee-golf

Frisbee-Golf

Spel

Vanaf 16u

Frisbee golf is golf gespeeld met een frisbee. Simpel. In zo weinig mogelijk worpen moet je de frisbee in een doel werpen. Net zoals bij minigolf wint degene met de minste worpen. Samen met hun enthousiaste buurtbewoners creëerde GC Het Huys de ludieke doelen van dit frisbee golf parcours. Pimp je frisbee, stel een team samen en ontdek het parcours!

atelier carte postale

Bib-tent

Bibliotheek

Vanaf 16u

De Ukkelse Bibliotheken zetten hun tent op in het Park. Ontleen boeken en strips om in jou of de bib-tent te lezen. De bib-tent zal open zijn van 16u tot 23u om boeken uit te lenen voor de nacht.

origami

Workshop origami

Origami met een verhaal

Vanaf 16u30

Een tweetalige workshop waar boeken vleugels krijgen en tussen de bomen vliegen… Inschrijven ter plaatse

jeux

Reuzespelen

...

Vanaf 16u30

Speel tegen je vrienden en familie aan reuze gezelschapsspelen

juke o cycle

Juke-o-Cycle

Muziek

Vanaf 16u

Juke-o-Cycle is een jukebox op wielen : een driewieler moto uit de 50’s met vintage jukebox en kauwgomballenmachine ! Ontdek de uitgekozen selectie van 45 toeren singles gerangschikt per genre of thema: Kitsch, Flower Power, Roots, Garage Rock, Tropical grooves, Brussel Kermis, Oldies but goodies, Jaren ’80, Slows… Maak zelf de keuze van je favoriete songs en stop ze in de mixer… DJ Uncle Ben mixt de plaatjes aan mekaar tot een door het publiek bereide muzikale cocktail… Smeer de beentjes in en breng je eigen vinyl mee voor dat ultieme verzoeknummer!

chizuko

Tribute

Dans

19u30

Prince meets David meets Freddy meets Ami meets Michael meets Jim meets Whitney meets George meets… de Genoten. Tribute is een choreografie van Katie Vickers op muziek van overleden popiconen. In een dolle dagdroom verkennen de dansers het universum van popsterren, op en naast het podium. Een rollercoaster van emoties breekt los, een ode aan de popmuziek en aan het plezier van het dansen: Let’s dance !

jazz

Bastien Jeuniaux en Nicolas Puma

Jazz

20u30

Guitarist en contrabassist, de twee muzikanten spelen hun favoriete jazzsongs. In samenwerking met jazz for you.

jonglerie lumineuse

Nachtverhalen

Verhalen

Doorlopend van 21u tot 21u45

Nog eens goed bibberen bij gezellige-griezelige verhalen voor het slapengaan.

uit den boom

Contes en l'air

Verhalen en muziek

Om 20u15 et 21u45

Hoog in een boom zitten twee vrouwen die samen muziek, liedjes en verhalen brengen. (FR)

hang pan

Rock 'n Fire'

Vuur jongleren

21u et 22u30

Een vurig Rockduo deelt via de bekendste riffs met u de passie voor deze tijdloze muziek

bar

De Bar

Vanaf 16h

...

Achter de bar bevindt zich dit jaar Dynamo International. Hun project: een groep jongeren uit Brussel zetten zich in om vrijwillig hulp aan te bieden aan daklozen door met verenigingen in Brussels en Montreal samen te werken. De volledig inkomst van de bar zal naar dit project gaan.

crepes

Pouet-Pouet

Eten

Vanaf 16u30

Een originele en ecologische Food bike die u lekkere pannenkoeken aanbiedt.

cocottes

Les cocottes volantes

Vegetarisch eten

Vanaf 16h

een rijdende fietscantine die biodiversiteit en sociale mixiteit ondersteunt. Vegetarisch wereldkeuken op basis van onverkochte voedingswaren, lokale, biologische en seizzoenssgebonde producten.